Data & kosten

 

In Collabassa bied ik voor een kleine groep deelnemers een ‘Time Alone’ aan: een kleine week om je te bezinnen op je volgende stap. Je arriveert op zondag en vertrekt de vrijdag erop. De retreat zelf loopt van zondagavond tot vrijdagochtend (ontbijt).

Collabassa ligt op een kleine 50 km van vliegveld Nice, aan het eind van een doodlopende weg. It is not the end of the world, but you can see it from here… Je kunt er met de auto komen (13 uur vanaf Utrecht) en met trein/vliegtuig. Vanaf vliegveld Nice loop je naar de trein en 50 minuten later pik ik je op in Ventimiglia. En ik breng je ook weer weg.

De dagen zijn gevuld met wandelen, rust, introspectie en momenten van delen. Je denkt na over de keuzes waar je voor stond en staat.
Een periode van 24 uur alleen, vastend in de natuur, staat centraal. Je neemt water mee en een deken. Geen tent, geen eten en niets om te lezen. En geen telefoon. Je bent alleen tussen hemel en aarde.

In zekere zin is dit een inwijding, het begin van een nieuw verbond met jezelf. Dit ritueel heeft diepe wortels in alle culturele tradities.

Je hebt veel tijd om je te bezinnen, te schrijven of te tekenen. Maar je hoeft niets. Ja: alert zijn, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en heelhuids terugkeren.
De volgende ochtend wacht een ontbijt op je. Daarna deel je wat je hebt ervaren. Je verhaal zal zich in de weken en maanden erna nog wel verder ontwikkelen, is de ervaring.

Een intake gaat aan deelname vooraf. Je overnacht in een eenvoudige eenpersoonskamer en deelt een badkamer met een andere deelnemer. Je ontvangt op tijd meer informatie – o.a. een paklijst.

Een Time Alone is net zo inspannend als de deelnemer zelf wenst en er is de optie om de periode van 24 uur op een beschutte plek door te brengen.

De kosten bedragen € 950,00 exclusief BTW en reiskosten. Eenvoudige maaltijden en overnachtingen zijn inclusief.

 

2019: 

23 t/m 28 juni 2019

7 t/m 12 juli 2019

8 t/m 12 sep 2019

je komt aan op zondag en vertrekt op vrijdag