Over mij

Ik ben van 1953, studeerde in de 70-er jaren letteren, werd leraar, trouwde met de liefde van mijn leven, werd vader, werkte hard en werd langzaam maar zeker gek.

Mijn geloof was zo’n beetje verdampt geraakt. Maar de behoefte aan diepte en betekenis bleef. Ik volgde cursussen psychologie, werd een tijdje vrijmetselaar, deed Reiki en allerhande andere trainingen. In 1990 zegde ik mijn baan op en werd ik coach.

Twee jaar later raadde een collega me aan om een Vision Quest te doen bij the school of lost borders  in de VS. Het was een van de meest betekenisvolle ervaringen in mijn leven.

Vision Quest is een ritueel zo oud als de mensheid. Het markeert oorspronkelijk de overgang tussen adolescentie en volwassenheid. Meestal een paar dagen en nachten alleen in de natuur. Zonder afleiding, zonder eten, zonder anderen: samenvallen met je zelf.

ik heb de Vision Quest in totaal drie keer gedaan, in Death Valley, over een periode van 20 jaar. Eerst om de overgang tussen adolescent en volwassene nog eens ‘over te doen’. Ook een keer om de overgang tussen leven en dood te onderzoeken. En een keer om van mijn opleiders de zegen te krijgen om in Europa een aangepaste versie aan te bieden.

Ik noem mijn versie ‘Time Alone’ omdat ik Vision Quest iets te hoogdravend vind klinken. Ik bied een rustplaats aan, goed eten, informatie over de levensfasen en hun pendant in de loopbaan. Ik stel vragen. Als je wilt ben je 24 uur alleen met water en een deken in de natuur van Ligurië. Bij terugkomst wacht je een ontbijt en een luisterend oor voor wat je hebt meegemaakt en mogelijk een eerste inzicht in de betekenis ervan voor jou.